Rachelle Reijnders begint vol vertrouwen aan Miss World-verkiezing

De 24-jarige Rachelle Reijnders uit Oss vertegenwoordigt Nederland zondag tijdens de verkiezing Miss World 2016. In Washington neemt Rachelle het op tegen 120 kandidaten die hopen gekroond te worden tot Miss World.

"Vandaag is de grote dag'', schrijft Rachelle op Instagram. ''De Miss world verkiezing, de afsluiting van een geweldige maand in Amerika. Een maand waarin ik meiden over de wereld heb leren kennen, ik mijzelf heb kunnen ontwikkelen en waarbij ik het beste van mijzelf heb proberen te laten zien."

De student Health and Society aan de universiteit van Wageningen heeft de afgelopen weken al een druk programma afgewerkt in Washington. Ze werd al beoordeeld op onderdelen als sport, bereik op sociale media en haar inzet voor goede doelen. "Ik heb, samen met de 120 andere meiden en de miss world organisatie hard gewerkt om de show van vandaag onvergetelijk te maken. Hiervoor wil ik de Miss World-organisatie bedanken."

Rachelle maakt zich niet druk over de uitkomst van de missverkiezing. "Wat de uitslag ook zal zijn, ik ga als een winnaar naar huis. Want wat deze verkiezing mij aan herinneringen heeft opgeleverd, daar had ik van te voren alleen maar van kunnen dromen."

Vorig jaar werd in China de Spaanse Mireia Lalaguna Royo uitgeroepen tot Miss World 2015. De laatste keer dat Nederland Miss World won, was in 1959 met Corine Rottschäfer.