×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

R. Kelly opnieuw aangeklaagd voor zedendelict

R. Kelly opnieuw aangeklaagd voor zedendelict
5.08.2019 -

R. Kelly is opnieuw aangeklaagd voor een seksueel misdrijf met een minderjarige. Ditmaal gaat het om een zaak in Minneapolis, in de Amerikaanse staat Minnesota.


De nieuwe aanklacht is maandag op een persconferentie bekendgemaakt, zo melden Amerikaanse media. Kelly is aangeklaagd voor het aangaan van prostitutie met een persoon jonger dan 18 jaar, in 2001. Er zou sprake zijn geweest van ‘dansen en seksueel contact’. Volgens lokale media zou de zanger een fan 200 dollar hebben betaald – diegene zou Kelly hebben benaderd voor een handtekening – voor seksueel contact.

Steve Greenberg, de advocaat van Kelly, heeft op Twitter al gereageerd. ‘Kom op zeg’, schrijft hij. De advocaat noemt de nieuwe aanklacht ‘absurd’n.

De 52-jarige Kelly wordt ook in New York en Chicago vervolgd. Hij wordt verdacht van het bezit van kinderporno, het belemmeren van de rechtsgang en het aanzetten van een minderjarige tot het verrichten van seksuele handelingen.

Kelly zelf blijft zijn onschuld volhouden. Vrijdag vroeg zijn verdediging de rechtbank in New York de zanger op borgtocht vrij te laten, maar dat verzoek werd afgewezen.