×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

‘R. Kelly gearresteerd voor mensenhandel’

‘R. Kelly gearresteerd voor mensenhandel’
12.07.2019 -

R. Kelly is donderdagavond lokale tijd gearresteerd in Chicago. De zanger is aangehouden voor mensenhandel voor seksuele doeleinden.


Meer details over de aanhouding van de 52-jarige zouden pas vrijdag worden vrijgegeven, meldt NBC 4 New York. De muzikant, die voluit Robert Kelly heet, zou zijn gearresteerd door agenten van het New Yorkse politiekorps NYPD, en vanuit Chicago worden overgebracht naar New York.

R. Kelly wordt al langer in verband gebracht met seksueel misbruik. In februari zond de Amerikaanse zender Lifetime de zesdelige docureeks Surviving R. Kelly uit, waarin zo’n vijftig mensen aan het woord komen over de vermeende sekspraktijken van de muzikant. Een flink aantal vrouwen beschuldigt hem in de serie van seksueel misbruik, machtsmisbruik en seks met minderjarigen.

De zanger werd in februari aangeklaagd voor het seksueel misbruiken van vier vrouwen, onder wie drie minderjarigen. Hij zegt onschuldig te zijn en was op borgtocht vrij.