×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

‘Queen geeft autorijden op openbare weg op’

‘Queen geeft autorijden op openbare weg op’
31.03.2019 -

Koningin Elizabeth, die volgende maand 93 jaar wordt, staat volgens The Sunday Times op het punt het autorijden op de openbare weg op te geven. De Britse koningin zou hiermee schoorvoetend het advies van haar veiligheidsteam opvolgen. De vorstin laat zich voortaan rijden. Alleen op privéterrein kruipt ze nog achter het stuur.


Het was volgens de krant geen gemakkelijk besluit. Hoewel de koningin al haar hele leven een beroep kan doen op privéchauffeurs, staat ze erom bekend dat ze veel plezier heeft in het rijden in een van de wagens uit haar vloot van Jaguars, Land Rovers en Range Rovers.

Aanleiding voor de beslissing is het ongeluk dat prins Philip in januari in de buurt van het koninklijk landgoed Sandringham aan de Engelse oostkust veroorzaakte. Hij botste op een andere auto. Door de klap sloeg zijn Land Rover op zijn kant. De inzittenden van de andere auto kwamen er met lichte verwondingen van af. De hertog van Edingburgh verklaarde zelf dat hij werd verblind door de lage zon.

Twee dagen na het incident zat de echtgenoot van Elizabeth alweer achter het stuur. Op Sandringham werd hij zonder autogordel rijdend gespot. Voor de politie was dat aanleiding voor een goed gesprek met de prins. Philip leverde hierop vrijwillig zijn rijbewijs in, liet Buckingham Palace weten.

De koningin is in heel het Verenigd Koninkrijk de enige Brit die mag rijden zonder rijbewijs.