Publiek uitgelaten bij Stones

De grote baas wilde ze al zo lang hebben en zaterdagavond even na 21 uur was het dan eindelijk zo ver. Pinkpop-baas Jan Smeets en een veld tot in de uiterste hoeken gevuld met publiek zagen The Rolling Stones het podium in Landgraaf op rennen.

De bejaarden Britten trapten hun Pinkpop-show af met Jumpin' Jack Flash en al bij de eerst tonen ging het festivalterrein gevuld met 67.000 Stones-fans, voor een dag of al hun hele leven, los.

Na een bombastische aankondiging van de band ging het waarschijnlijk meest besproken optreden van dit jaar rond kwart over negen vol energie en adrenaline van start. Al na het eerste nummer ging het feestelijke glitterjasje van Mick Jagger uit en tijdens het tweede nummer knoopte hij zijn zilveren blouse los. De 70-jarige rocker demonstreerde maar weer eens nog even soepel in de heupen te zijn als toen hij 18 was en als een volleerd mannequin paradeerde hij de catwalk die van het podium het publiek in loopt over.

Oranje

Jagger bewees het uitgelaten Pinkpop-veld een grote dienst door zijn fans in het Nederlands te begroeten. "Hallo Holland! Het is goed om hier weer te zijn. Eindelijk op Pinkpop.'' Om af te sluiten met de woorden: "Dat is al het Nederlands dat ik ken.''

De wereldberoemde rockers vormden een kleurrijk gezelschap op het podium in Landgraaf. Charlie Watts zat in een oranje shirt achter zijn drumstel. Gitarist Keith Richards droeg een fel groene blouse met een hoofdband in Jamaicaanse kleuren en collega Ron Woods huppelde over het podium in een fel blauw jack.