×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Publiek kan afscheid nemen van Koos Alberts

Publiek kan afscheid nemen van Koos Alberts
4.10.2018 -

Fans van Koos Alberts kunnen donderdagavond in Leusden afscheid nemen van hun idool. De zanger van het levenslied overleed vorige week vrijdag op 71-jarige leeftijd aan de gevolgen van blaaskanker.


Koos Alberts, wiens echte naam Koos Krommenhoek was, verwierf in de jaren tachtig van de vorige eeuw bekendheid met hits als 'Ik verscheurde je foto' en 'Eenmaal kom je terug'. In 1984 stond de zanger uit de Jordaan met drie hits tegelijk in de top 10. Dat leverde hem een vermelding op in het Guinness Book of Records.

Sinds 1987 trad hij op in een rolstoel, nadat hij op de terugweg van een optreden door vermoeidheid tegen een boom was gereden en een dwarslaesie opliep.

Fans en andere belangstellenden kunnen donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur de laatste eer bewijzen aan de zanger in aula 2 van het crematorium Amersfoort in Leusden. Alberts wordt vrijdag in besloten kring gecremeerd.