Professor uit Gilligan’s Eiland overleden

Russell Johnson is donderdag op 89-jarige leeftijd overleden in zijn huis in de Amerikaanse staat Washington. Hij werd wereldberoemd als 'The Professor' in Gilligan's Island, een sitcom uit de jaren 60 over een groep mensen die na een schipbreuk op een tropisch eiland terechtkomt.

De agent van Johnson laat weten dat de acteur een natuurlijke dood is gestorven. "Ik heb meer dan 20 jaar met hem gewerkt. Russell was een gentleman, een geweldige vent, een familiemens en een iconisch figuur", zegt Michael Eisenstadt tegen persbureau Reuters. "Hij zal gemist worden."

Dawn Wells, die de rol van Mary Ann Summers speelde, is er kapot van. De 75-jarige actrice zette een foto op Facebook waar ze samen met Johson en Bob Denver (Gilligan) op staat. Denver overleed al in 2005. "Mijn twee favoriete mensen zijn nu niet meer. Mijn hart breekt", schrijft Wells.

Johnson was het laatste nog levende mannelijke castlid van Gilligan's Island. Behalve in deze serie was hij onder meer te zien in diverse westerns en science fiction-films.