Prinses Viktória uitermate ambitieus

Het wordt zaterdag in Apeldoorn een huwelijk waar jetset-schrijfster Victoria Delano van zou dromen. Een ambitieuze advocate trouwt met een echte prins, mooier kan het niet. Het huwelijk van prins Jaime en Viktória Cszervenyák past dan ook bij de roman Jet Set Summer die Viktória vorig jaar uitgaf onder het pseudoniem Victoria Delano.

Twee jaar werkte de kersverse prinses – die titel mag ze sinds het donderdag in Wijk bij Duurstede gesloten huwelijk voeren – aan haar boek. Ze had besloten de wilde avonturen die ze op mooie feesten en ‘coole clubs’ meemaakte, op te schrijven, en te verwerken tot een roman. Ze organiseerde alles zelf, tot het uitgeven aan toe.
Op weg naar een van haar boekpresentaties ontmoette ze prins Jaime, de tweede zoon van prinses Irene. In alle stilte kon hun relatie zich in sneltreinvaart ontwikkelen. De verloving kwam amper een jaar na de eerste kennismaking. Veel heeft het paar daarover in de aanloop naar het huwelijk niet gezegd. Het maandblad Quote, dat Viktória uitriep tot ‘business babe’, had daarvoor echter wel een suggestie. ''We hopen dat ze zich nu gaat zetten aan een sleutelroman over de koninklijke familie.''
Quote was vol lof over Viktória. ''Als voormalig proftennisser en fotomodel is ze niet alleen oogverblindend mooi, maar als advocaat had ze jarenlang bewezen ook niet bepaald van gisteren te zijn'', aldus het blad bij de uitverkiezing. Viktória had haar advocatenbaan opgegeven om te schrijven, maar heeft inmiddels als bedrijfsjurist bij de Rabobank haar oude stiel weer opgepakt.