Prinses Máxima sluit mannen op

Prinses Máxima zal 18 december op de Grote Markt in Groningen zijn om 3 mannen voor een week lang op te sluiten in een huis.

De prinses zet zich daarmee in voor SeriousRequest, de jaarlijks terugkerende actie van Radio 3FM. De radiozender zameltal sinds 2004 elk jaar geld in voor projecten van het Rode Kruis.

Elk jaar worden 3 3FM DJ’s 6 dagen lang in eenglazen huis opgesloten. Tijdens die dagen maken ze non-stop radio en mogen zeniks eten. In ruil voor donaties ruilen ze verzoeknummers van luisteraars. Ookkomen er elke dag wel een paar BN’ers langs om de jongens te steunen en op huneigen manier te helpen geld in te zamelen. Met gezonde groentesapjes en de steun van luisteraars die naar hen  komen kijken slaan de DJ’s zich door de week heen.

De actie is elk jaar een groot succes en elkjaar wordt er weer meer geld opgehaald. In 2008 eindigde de teller op meer dan 5,5 miljoen euro.

Welke DJ’s Prinses Máximavrijdag 18 december zal opsluiten is nog niet bekend, maar het zal in elk gevaltussen 19.00 en 19.30 uur gebeuren en ze zullen zich gaan inzetten