×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Prinses Marilène viert vijftigste verjaardag

Prinses Marilène viert vijftigste verjaardag
4.02.2020 -

Prinses Marilène is dinsdag het volgende lid van de uitgebreide koninklijke familie die vijftig jaar wordt. De afgelopen maanden gingen de prinsen Constantijn, Bernhard en Carlos, alsmede schoonzus prinses Anita haar al voor.


Prinses Marilène, dochter van minister van Staat Hans van den Broek, is sinds mei 1998 getrouwd met prins Maurits, de oudste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Van de vier aangetrouwde ‘Apeldoornse’ prinsessen is zij de bekendste omdat Maurits destijds de eerste Oranje van zijn generatie was die in het huwelijksbootje stapte.

Ten tijde van hun huwelijk werd gedacht dat Maurits en Marilène een rol zouden gaan vervullen binnen het koningshuis, maar die verwachting werd op een enkele uitzondering na niet ingelost. Wel neemt het prinselijk paar, dat drie kinderen heeft, elk jaar trouw deel aan Koningsdag, voorheen Koninginnedag. Maurits, adjudant in buitengewone dienst van zijn neef koning Willem-Alexander, is ook beschermheer van Sail, waardoor hij met zijn gezin ook even op de voorgrond kan treden.

Prinses Marilène, die Maurits leerde kennen toen beiden in Groningen studeerden, werkt sinds 2017 als adviseur partnerschappen bij de BankGiroLoterij. Daarvoor zette ze zich in voor de Vriendenorganisatie van het Rijksmuseum.