Prinses Amalia wil afdalingen met pit

De afdalingen voor de ogen van de Nederlandse en internationale media mogen best wel wat pittiger. Dat zei prinses Amalia dinsdagochtend tegen haar vader koning Willem-Alexander tijdens het jaarlijkse fotomoment in Lech. De sportieve Amalia (16) wilde voor de camera's graag haar ski-vaardigheden tonen en dat kon alleen door pijlsnel naar beneden te skiƫn, in plaats van wat suf naar beneden te glijden.

De opzet en de locatie voor de fotosessie, waarvoor dit jaar minder belangstelling was van de media dan in voorgaande jaren, bieden de prinsessen en hun neefje en nichtjes weinig mogelijkheden te laten zien hoe goed ze op de lange latten zijn. Daarvoor is een langere afdaling nodig dan die in Oberlech.

Dat zou echter betekenen dat de fotografen lang moeten wachten tot een skilift de skiënde Oranjes weer naar boven heeft gebracht voor de volgende afdaling. Het zou ook betekenen dat het fotomoment erg lang zou duren en dat is ook niet de bedoeling. Amalia moest zich daarom behelpen, maar zorgde er wel voor dat ze zo goed mogelijk voor de dag kwam.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen