×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Prinses Amalia wil afdalingen met pit

Prinses Amalia wil afdalingen met pit
25.02.2020 -

De afdalingen voor de ogen van de Nederlandse en internationale media mogen best wel wat pittiger. Dat zei prinses Amalia dinsdagochtend tegen haar vader koning Willem-Alexander tijdens het jaarlijkse fotomoment in Lech. De sportieve Amalia (16) wilde voor de camera's graag haar ski-vaardigheden tonen en dat kon alleen door pijlsnel naar beneden te skiën, in plaats van wat suf naar beneden te glijden.


De opzet en de locatie voor de fotosessie, waarvoor dit jaar minder belangstelling was van de media dan in voorgaande jaren, bieden de prinsessen en hun neefje en nichtjes weinig mogelijkheden te laten zien hoe goed ze op de lange latten zijn. Daarvoor is een langere afdaling nodig dan die in Oberlech.

Dat zou echter betekenen dat de fotografen lang moeten wachten tot een skilift de skiënde Oranjes weer naar boven heeft gebracht voor de volgende afdaling. Het zou ook betekenen dat het fotomoment erg lang zou duren en dat is ook niet de bedoeling. Amalia moest zich daarom behelpen, maar zorgde er wel voor dat ze zo goed mogelijk voor de dag kwam.