×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Prins William herdenkt helikoptercrash Leicester

Prins William herdenkt helikoptercrash Leicester
22.11.2018 -

Prins William en zijn vrouw Catherine gaan volgende week woensdag naar Leicester om de laatste eer te bewijzen aan de slachtoffers van het helikopterongeluk bij de voetbalclub Leicester City, onder wie de Thaise clubeigenaar Vichai Srivaddhanaprabha.


Prins William komt als voorzitter van de Engelse nationale voetbalbond FA. William kende daardoor de voorzitter van de club. Kensington Palace stelt dat William en Catherine Leicester willen bezoeken 'om de warmte en compassie te voelen van de inwoners van Leicester en de fans na het ongeluk.'

De zestigjarige Srivaddhanaprabha kwam om het leven toen de helikopter, die hem eind oktober zoals gebruikelijk bij het King Power-stadion ophaalde, na een duel met West Ham United neerstortte. Geen van de vijf inzittenden overleefde de crash.

'Ik heb het geluk gehad Vichai jarenlang gekend te hebben', zei prins William eerder. 'Hij was een zakenman met klasse, een echte familieman, die diverse goede doelen steunde. Hij heeft een enorme bijdrage geleverd aan het voetbal, niet in de laatste plaats door het magische seizoen van Leicester City waarmee het in 2016 de wereld verbaasde. Hij zal gemist worden door alle voetbalfans en de mensen die het geluk hebben gehad hem gekend te hebben.'