×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Prins Harry over breuk met koningshuis: ‘Ik had geen andere keus’

Prins Harry over breuk met koningshuis: ‘Ik had geen andere keus’
20.01.2020 -

De Britse prins Harry had het gevoel geen andere keus te hebben dan een stap terug te doen binnen de koninklijke familie. De hertog van Sussex gaf zondag een speech bij een liefdadigheidsinstelling in Londen, waarin hij voor het eerst reageerde op zijn breuk met het koningshuis. In zijn toespraak wees hij met een beschuldigende vinger naar de media.


‘Want ik wil dat je de waarheid van mij hoort, zoveel als ik met jullie kan delen, niet als prins of als hertog, maar als Harry’, citeren Britse media zijn verhaal. Harry zegt dat het Verenigd Koninkrijk voor altijd zijn thuis zal blijven. ‘Toen Meghan en ik eenmaal getrouwd waren, waren we opgewonden, we waren hoopvol en we waren hier om te dienen. Daarom vind ik het zeer bedroevend dat het zover is gekomen’, aldus de prins die zegt zijn besluit voor hem en zijn vrouw Meghan ‘niet lichtvaardig’ te hebben genomen. ‘Daar gingen vele maanden aan gesprekken en vele jaren aan uitdagingen aan vooraf. En ik weet dat ik het niet altijd goed heb gedaan, maar wat dit betreft was er echt geen andere optie.”

De media noemt hij een ‘sterke kracht’ en hij hoopt dat hij nu een rustiger leven tegemoet gaat. ‘Wat ik jullie wil duidelijk maken is dat we zeker niet weglopen en zeker niet van jullie weglopen’, zei hij tegen zijn toehoorders.

Ook interessant:

Na overlijden echtgenoot: André van Duin gaat verhuizen

Wesley Sneijder richt zijn pijlen nu op Nikkie Plessen

ZIEN: Gerard Joling zet Curaçao op stelten