Prins Harry gaat Cressida ten huwelijk vragen

De Britse prins Harry vraagt zijn vriendin Cressida Bonas naar verwachting binnenkort ten huwelijk. Ingewijden zeggen dat de twee het nieuws vermoedelijk nog voor het einde van dit jaar wereldkundig maken.

Harry (28) zou het de laatste tijd regelmatig over een verloving hebben. "Het ziet er nu naar uit dat ze zich nog dit jaar gaan verloven en dat het huwelijk in de lente zal plaatsvinden. Cressida is de ware voor hem", zegt een insider tegen Daily Star. "Ze zijn zo close. Alle voortekenen zijn er."

"Mensen hebben hem horen zeggen hoe bijzonder Cressida voor hem is", vervolgt de bron. "Harry grapt dat iedereen op zijn aanzoek zit te wachten. Daarna grijnst hij. Dat is Harry's humor. Hij neemt het leven niet te serieus. Maar wij weten wel hoe hij zich echt voelt."

De prins zou veel moeite voor zijn vier jaar jongere liefje doen. "Hij stopt erg veel tijd en energie in haar en wil haar zo vaak mogelijk zien. Iedereen die hen kent, weet hoe serieus deze relatie is. Ze gaan zich dit jaar verloven, tenzij er opeens een enorme ruzie ontstaat."

Harry en Cressida begonnen in mei van vorig jaar met daten. Ze werden aan elkaar voorgesteld door de prinsessen Beatrice en Eugenie, nichtjes van Harry, met wie Cressida goed bevriend is. Het koppel deelt maar weinig details over hun romance met de media.