Prins Harry breekt teen

Prins Harry heeft zijn teen gebroken, maar dat weerhoudt hem niet om een slopende liefdadigheidstocht naar de Zuidpool te maken. Dit heeft Kensington Palace maandag bekendgemaakt.

De gebroken teen is een gevolg van een klein ongelukje. De prins heeft niet veel pijn, maar moet het wel tijdelijk rustig aan doen, terwijl de breuk geneest. Komende winter zal hij met een team van gewonde Britse militairen racen tegen teams uit de Verenigde Staten en het Britse Gemenebest. De race op de Zuidpool wordt georganiseerd door de benefietorganisatie Walking With The Wounded.
''Hij heeft zijn teen gebroken, maar de trip naar de Zuidpool gaat door'', liet een woordvoerder van Kensington Palace weten. The Telegraph weet niet wanneer de jongste zoon van prins Charles zijn teen brak, evenmin is bekend of het zijn linker- of rechtervoet betreft.
Prins Harry neemt het op de Zuidpool op tegen Hollywoodacteur Alexander Skarsgard, ster van de HBO-serie True Blood. Skarsgard staat aan het hoofd van het Amerikaanse team. De Engelse acteur Dominic West, bekend van The Wire, zal racen met het gemenebestteam. Het raceparcours is 200 mijl, omgerekend 322 kilometer, en begint in november.
In 2011 maakte prins Harry met Walking With The Wounded een vijfdaagse expeditie op de Noordpool. In september bevond hij zich in een grote vriesruimte om zich voor te bereiden op zijn komende expeditie.