Prins Haakon arriveert per parachute op verjaardag

Prins Haakon van Noorwegen koos voor de parachute om dit weekeinde zijn eigen 40e verjaardag te bezoeken op Skaugum. De Noorse kroonprins landde zaterdag veilig op het terrein van zijn residentie waar zijn familie hem enthousiast welkom heette.

''De kroonprins wordt 40 jaar oud vandaag'', schreef het Noorse koningshuis op de officiële facebookpagina. ''Hij arriveerde in Skaugum met een parachute. De viering met vrienden en familie kan beginnen.''

Zaterdag kwamen ongeveer 220 gasten van over de hele wereld naar de kroonsprinselijke residentie Skaugum om het tweedaagse festival bij te wonen dat Haakons familieleden voor de jarige kroonprins hebben georganiseerd. Zoals een echt festival betaamt, sliepen de gasten in tentjes op het paleisterrein. Alleen Haakons ouders koning Harald en koningin Sofia brachten de nacht door in hun zomerverblijf Bygdo Kongsgård.

Haakons echtgenote Mette-Marit viert op 19 augustus haar veertigste verjaardag. Zij doet dat met een gebedsdienst in de open lucht waarvoor 350 vertegenwoordigers van verschillende liefdadigheidsinstellingen die zij steunt worden uitgenodigd.