×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

‘Prins Bernhard kreeg dwangsom opgelegd’

‘Prins Bernhard kreeg dwangsom opgelegd’
12.01.2019 -

De gemeente Amsterdam heeft prins Bernhard vorig jaar een dwangsom opgelegd omdat een van zijn panden werd verhuurd aan te veel mensen zonder dat daar een vergunning voor was.


De prins en zijn zakenpartners kregen verschillende waarschuwingen van de gemeente. Ze ontkenden daarvan te weten, omdat naar hun zeggen zowel de verhuur van de panden als de afhandeling van de post was uitbesteed. Dat schrijft Het Parool op basis van documenten die de krant opvroeg met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur.

Na een aantal aangetekende brieven die niet tot legalisering van de situatie leidden, volgde een 'voornemen tot een last onder dwangsom', waarna daadwerkelijk een dwangsom werd opgelegd, aldus de krant.

De prins, de tweede zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, is privé en als aandeelhouder van vastgoedbedrijf Pinnacle een van de grootste vastgoedbeleggers in Amsterdam.