×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Prins Andrew: ‘Ik heb mijn familie laten zitten’

Prins Andrew: ‘Ik heb mijn familie laten zitten’
16.11.2019 -

Prins Andrew vindt dat hij de Britse koninklijke familie in de steek heeft gelaten door ook na de veroordeling en celstraf van Jeffrey Epstein met hem om te gaan. De 59-jarige zoon van koningin Elizabeth heeft daar achteraf spijt van, zegt hij in een gesprek met BBC Newsnight, dat zaterdag wordt uitgezonden. Het is de eerste keer dat hij zich over de kwestie heeft laten interviewen.


‘Het probleem is dat ik hem bleef zien ook nadat hij was veroordeeld. Daar heb ik mezelf de das omgedaan omdat dat niets is voor een lid van de koninklijke familie met de hoogste normen. Ik heb de familie daar in de steek gelaten, zo simpel is het’, aldus de hertog van York op beelden die al zijn vrijgegeven.

Andrew ontkent in het interview ook opnieuw dat hij seks zou hebben gehad met een minderjarig meisje. Het slachtoffer, Virginia Giuffre Roberts, beschuldigt hem daar al jaren van. ‘Ik kan me niet herinneren dat ik deze dame ooit ontmoet heb’, zei de prins toen hij met haar naam werd geconfronteerd.

Het interview werd donderdag opgenomen in Buckingham Palace. Het hele gesprek wordt zaterdagavond op BBC Two uitgezonden.

Lees ook:

AndrĂ© Hazes: ‘Ik ben heel benieuwd waar ik dit jaar kerst ga vieren’

Monica Geuze en Lars Veldwijk uit elkaar

Babynieuws: Rolf Tangel opnieuw vader geworden