×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Presentator Max van Weezel ongeneeslijk ziek

Presentator Max van Weezel ongeneeslijk ziek
27.12.2018 -

Voormalig journalist en Radio 1-presentator Max van Weezel is ongeneeslijk ziek. Hij heeft volgens artsen nog maar enkele maanden te leven, vertelde hij in het VPRO-programma Het Marathoninterview op Radio 1.


Bij de 67-jarige Van Weezel werd dit voorjaar alvleesklierkanker vastgesteld. Hij onderging met spoed een zware operatie en er volgde maandenlang een chemotherapie. 'Vorige week heb ik te horen gekregen dat die chemotherapie niet voldoende heeft gewerkt. Ik word niet beter. Volgens artsen heb ik nog twee tot drie maanden te leven', zei Van Weezel.

Over het naderende einde blijft de presentator nuchter. 'Ik probeer het niet te dramatiseren en er zo gewoon mogelijk over te doen. Als je de hele dag gaat praten over ‘het einde nadert’, dan wordt het alleen maar erger in je hoofd.'

Van Weezel wil dan ook zoveel mogelijk de actualiteiten volgen. Hij noemt het zijn 'laatste strohalm'. 'De wereld gaat door en ik wil er zoveel mogelijk bij zijn en alles zoveel mogelijk blijven volgen. Dat heet sterven in het harnas.'