×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Presentator Joost Karhof (48) overleden

Presentator Joost Karhof (48) overleden
26.12.2017 -

Radio- en televisiepresentator Joost Karhof is op tweede kerstdag plotseling overleden. Dat meldt de NOS, waar hij jaren voor werkte. Karhof (48) werd volgens de omroep thuis onwel en overleed op weg naar het ziekenhuis.


Op tv presenteerde hij onder meer Nieuwsuur, dat de NOS samen met de NTR maakt, Kunststof TV en meermaals De Grote Geschiedenis Quiz. Luisteraars van Radio 1 kennen Karhof als plaatsvervangend presentator van Nieuws en Co. Dit programma presenteerde hij een dag voordat hij overleed nog.

De journalist versloeg eerder in zijn loopbaan de dagelijkse politieke ontwikkelingen in NOVA/Den Haag Vandaag. ,,Wat een verdrietig nieuws'', reageerde oud-collega Ferry Mingelen. ,,Lang met hem samengewerkt bij Den Haag Vandaag en Nova/Nieuwsuur. Hij was een goede journalist en een erg fijne collega.''

Ook andere (oud-) collega's reageren geschrokken en bedroefd op zijn overlijden. RTL-nieuwslezer Jan de Hoop schrijft: 'Ik schrik mij helemaal te pletter. Wat vreselijk.' En oud NOS-collega Wouke van Scherrenburg laat weten: 'Niet te bevatten dat fijne collega Joost Karhof dood is. Verschrikkelijk.' Ook voor Frits Wester komt de dood van Karhof als een schok: 'Ik schrik mij net helemaal kapot door dit bericht. Niet te bevatten. Stil van.'