Première The Last Jedi opgedragen aan Carrie Fisher

Regisseur Rian Johnson heeft de première van Star Wars: The Last Jedi in Los Angeles opgedragen aan Carrie Fisher. Voordat de film werd vertoond vertelde Rian het aanwezige publiek dat hij de bijna een jaar geleden overleden actrice wilde eren.

Carrie overleed eind december vorig jaar nadat ze tijdens een vlucht onwel was geworden. In de nieuwe film is de actrice als Leia Organa te zien. Het bleek haar laatste rol.

'Deze avond wil ik opdragen aan Carrie', liet Rian het publiek weten. Daarvoor, op de rode loper, had de regisseur al stil gestaan bij Carrie. Hij zei het bizar te vinden dat ze er nu niet meer bij kon zijn: 'Ze zou op het feest het middelpunt zijn geweest'. Daarna sprak hij over de bijdrage die de actrice heeft geleverd aan de nieuwe Star Wars: 'Maar als het publiek haar in deze film ziet, zal ze voorgoed een plekje veroveren in ieders hart'.

Ook Mark Hamill stond stil bij Carrie. Hij wilde niet treuren om het feit dat ze er niet meer is, maar juist aan de geweldige momenten die ze samen hebben beleefd tijdens de films die ze samen maakten. 'Het is hartverscheurend', zei de geëmotioneerde acteur. 'Ze was echt heel bijzonder en ik koester alle momenten die ik met haar heb mogen delen'.

Overigens is in de aftiteling van The Last Jedi ook een eerbetoon aan Carrie opgenomen. De film, die maandagavond in Utrecht in première gaat, draait vanaf woensdag in de bioscopen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen