×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

PowNed zat fout met heimelijk filmen Hoes

PowNed zat fout met heimelijk filmen Hoes
12.08.2015 -

Omroep PowNed had geen heimelijk gemaakte opnames van een privéafspraak van voormalig burgemeester van Maastricht Onno Hoes mogen uitzenden. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag bepaald in een uitspraak in de civiele zaak die Hoes tegen de omroep had aangespannen over de stiekem opgenomen beelden van afspraakjes die hij had met een jongeman.


PowNed moet ervoor zorgen dat de onrechtmatige fragmenten niet meer via zoekmachines op internet te vinden zijn. Omdat de beelden volgens de rechtbank deels gemanipuleerd zijn uitgezonden, moet de omroep een kopie van de originele beeld- en geluidsopnamen aan Hoes geven.

Volgens Hoes heeft de omroep op ongeoorloofde wijze inbreuk gemaakt op zijn persoonlijke levenssfeer en is zijn eer en goede naam aangetast. Naar aanleiding van de uitzending kondigde Hoes zijn vertrek als burgemeester aan.

Tijdens de rechtszaak in juni bleek dat de beelden al door de omroep waren verwijderd van de website en van uitzendinggemist.nl.