×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

‘Powervrouw’ Loiza Lamers openhartig over pesterijen

9.11.2017 -

Peter van der Vorst is langs bij Loiza Lamers. Zij schreef geschiedenis door in 2015 als eerste transgender vrouw ooit Holland's Next Top Model te winnen. Echter was haar leven niet altijd zo rooskleurig: 'Ik ben meerdere malen van mijn fiets getrapt'.


Zo vertelt ze opgenhartig: 'Ik ben echt heel erg gepest. Ik wilde altijd meisjeskleding aan en dat kon niet altijd. Want als 'ze' me dan zagen, dan was ik echt de pisang. Ik ben echt meerdere malen van mijn fiets getrapt, in elkaar geslagen en bewerkt met stokken. Echt heel erg…'.

Zichtbaar geëmotioneerd vertelt ze verder: 'Ik ben er zelf altijd heel makkelijk overheen gestapt en ik ben wie ik ben. Maar soms als ik het er dan over heb, is het heel moeilijk'.

'Dat is ook de reden dat ik geen kinderen wil. Als ik de blik in mijn ouders ogen zie en voor me haal, dan breekt mijn eigen hart gewoon. Ik kon die klappen wel aan maar dat zij via mij mijn ouders zo veel pijn deden, dat vergeet ik nóóit meer', vertelt ze zeer openhartig. 

Op Twitter regent het sinds de uitzending reacties van kijkers die Loiza bewonderen. Zo wordt ze een 'prachtig, stoer mens' genoemd.