Portugal wint Eurovisiesongfestival! OG3NE elfde

Het is Salvador Sabral uit Portugal die de trofee mee naar huis mag nemen! Met zijn lied Amar Pelos Dois is hij de winnaar van het Eurovisiesongfestival gewonnen en wordt het liedjesfestijn volgend jaar dus in Portugal gehouden. OG3NE viel net buiten de top 10 en haalde, net als voorganger Douwe Bob, de 11e plaats.

Bij de jurypunten eindigde Salvador al dik bovenaan. Hij behaalde daarmee al 385 punten, OG3NE stond toen op een 5e plaats met 135 punten. Nadat hier de publieksstemmen bijop werden geteld was Portugal de overduidelijke winnaar. 

Van het publiek kreeg Portugal 376 punten en is de grote winnaar. In totaal haalde Portugal 785 punten. Bulgarije werd tweede, Moldavië derde. De dames van OG3NE kregen van het publiek 15 punten, waardoor ze in totaal op 150 punten. Spanje kreeg van de vakjury 0 punten en van het publiek 5 punten en werd daarmee laatste. Oostenrijk kreeg van het publiek 0 punten. Gastland Oekraïne eindigde op de 24ste plaats, van de 26 landen. 

Portugal haalde nog nooit de top 5 van het Songfestival. Dit jaar, met een gevoelig liedje in zijn eigen taal, heeft Salvador dus de allereerste winst voor het Zuid-Europese land op het liedjesfestijn binnengesleept. Toen hij na de overwinning het podium beklom om zijn lied nog eens te zingen, kwam zijn zus mee. Zij componeerde het liedje en zong nu ook mee met haar broer.

OG3NE heeft het geweldig gedaan dit Songfestival. Alle repetities en optredens waren loepzuiver, alleen bij het optreden voor de vakjury voor de finale hadden ze een valse instart. Na hun optreden vanavond in de finale moesten de dames toch een traantje laten. Dit had er ongetwijfeld mee te maken dat hun moeder onverwacht naar Kiev was afgereisd. De zusjes Vol zongen het lied Lights and Shadows voor hun moeder, voor wie het lied ook geschreven was. 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen