×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Politie beschouwt dood Wood als ‘verdacht’

2.02.2018 -

De politie beschouwt het overlijden van actrice Natalie Wood nu officieel als een ‘verdacht sterfgeval’.


Nieuwe getuigen die zich volgens Amerikaans media hebben gemeld, hebben een nieuw licht geworpen op de zaak. Eerder deze week meldde de politie van Los Angeles al dat haar ex-echtgenoot, Robert Wagner, een ‘person of interest’ in de zaak was geworden.

Wood, die wereldberoemd werd met rollen in West Side Story en Rebel Without A Cause, overleed in november 1981. Hoewel toen een ongeluk als doodsoorzaak werd vastgesteld, doet de politie de laatste jaren opnieuw onderzoek naar de dood van Wood.

De actrice raakte vermist toen ze in november 1981 op haar jacht Splendour verbleef voor de kust van Catalina Island in Californië. Op het moment van haar verdwijning waren ook kapitein Captain Dennis Davern, haar echtgenoot, acteur Robert Wagner, en Woods goede vriend en acteur Christopher Walken aan boord. De volgende dag werd het lichaam van Wood gevonden in het water. Na twee weken onderzoek werd haar dood als een ongeluk vastgesteld. Maar in 2011 werd de zaak heropend.

De mysterieuze dood van Natalie Wood bleef aanleiding voor speculatie. Aanvankelijk vertelden de drie mannen aan boord van de boot de rechercheurs dat Wood, die bang was voor het donkere water, in een rubberboot vertrok en aan land ging. Na verloop van tijd echter werden de verklaringen van Wagner en Davern gewijzigd.

Wagner (inmiddels 87) zou weigeren om nog met rechercheurs over de dood van zijn ex-vrouw te praten.