Phil Collins aangeklaagd door eerste vrouw

Andrea Bertorelli is niet echt blij met de autobiografie van haar ex Phil Collins. Volgens Andrea staan er leugens in het boek van de zanger en is haar reputatie als gevolg daarvan flink geschaad. Andrea, die van 1975 tot 1980 met Phil getrouwd was, is naar de rechter gestapt, meldt Daily Mail.

Andrea baalt ervan dat haar privébeslommeringen als gevolg van Phils autobiografie weer op straat liggen. De uitlatingen van haar ex hebben ‘veel ellende’ veroorzaakt. Ook veel feiten kloppen volgens Andrea niet. 'Phil en ik zijn getrouwd in een katholieke kerk in Epsom, Surrey, maar in zijn boek wordt een bureau van de burgerlijke stand in Acton genoemd. Dit is slechts een van de vele voorbeelden.'

De waarheid is zo veel geweld aangedaan dat Andrea zich genoodzaakt voelt juridische stappen te nemen. Ze klaagt Phil en zijn uitgever aan wegens smaad. 'Ik wil benadrukken dat ik van Phil gescheiden ben vanwege zijn overspel. Hij heeft dat nooit betwist.

Phils autobiografie Not Dead Yet verscheen in oktober. In het boek schrijft de 65-jarige zanger over zijn weg naar succes en zijn tijd in Genesis. Ook zijn relatieperikelen worden beschreven. Phil trouwde en scheidde drie keer. Sinds begin dit jaar is de zanger weer gelukkig met Orianne Cevey, zijn derde vrouw. De twee, die in 2008 scheidden, hebben plannen om weer in het huwelijksbootje te stappen.