Peter Römer wordt bijgestaan door zijn vader

Peter Römer houdt scherp in de gaten of Peter Tuinman en Mike Weerts de personages De Cock en Vledder op de juiste manier neerzetten. De zoon van het Baantjer-icoon Piet Römer wordt daarin bijgestaan door zijn vorig jaar overleden vader. 'We voelen dat Piet vanuit de hemel meekijkt. Dat is fantastisch', vertelt Tuinman aan AD.

'Als je al het gevaar loopt om de bocht uit te vliegen, zonder dat je het in de gaten hebt, is er altijd wel een corrigerende 'nee dat zou De Cock niet doen'', vervolgt de 66-jarige acteur. Samen met Mike Weerts vormt hij het Baantje-duo in de theaterversie van Baantjer. Geen gemakkelijke klus, omdat veel Nederlanders de personages goed kennen.

'Het zijn iconen. Je kunt eigenlijk zeggen dat Vledder en De Cock bezit zijn van Nederland. Dat zouden we kunnen ervaren als een handicap', legt Peter Tuinman uit. 'We zijn op zoek naar onze eigen Vledder en De Cock. Tijdens de repetities hebben we al gemerkt dat we een chemie hebben, en dat we beiden beschikken over Baantjer-dna. Daardoor kunnen we dat beklemmende idee makkelijk loslaten.'

De theatervoorstelling Baantjer is gebaseerd op de populaire RTL-serie en de boeken van Appie Baantjer. Het stuk komt in oktober op de planken en is daarna in alle grotere Nederlandse theaters te zien.