Peter R. de Vries lyrisch over rol Anthony Hopkins

Peter R. de Vries vindt het geweldig dat Anthony Hopkins de rol van Freddy Heineken spelen in een nieuwe thriller over de biermagnaat, gebaseerd op het boek De Ontvoering dat Peter in 2003 uitbracht.

Op Twitter schrijft de misdaadverslaggever: ’He he… Het mag eindelijk naar buiten: #AnthonyHopkins gaat Alfred Heineken doen in film! A dream comes true. AH doet AH! Super blij!’

Direct hierna twitterde Peter: ’#AnthonyHopkins in de film is natuurlijk top of the bill! Zet film meteen op de kaart. Ik wist het al een poosje, maar mocht niks zeggen..’

Peter R. de Vries verkocht de rechten voor de verfilming van zijn boek aan de Amerikaanse producent Informant Media. Twee jaar geleden liet de verslaggever al weten Anthony Hopkins graag te zien in de rol van Heineken.

Eerder is de Heineken Ontvoering verfilmd met Rutger Hauer in de rol van de biermagnaat. De Nederlandse verfilming schoot bij Peter in het verkeerde keelgat en hij vond het op veel momenten lachwekkend en ongeloofwaardig. De film scoorde overigens goed bij het publiek. Peter heeft altijd benadrukt dat zijn verfilming een ’echte verfilming' wordt. De opnamen daarvoor zijn in de herfst in Amsterdam en Parijs.