Peter Pannekoek

Peter Pannekoek doet geen aangifte na bericht Lange Frans

Peter Pannekoek gaat geen aangifte doen van het bericht dat Lange Frans hem heeft gestuurd naar aanleiding van zijn oudejaarsconference. ‘Ik vind het daarvoor te weinig en ik wens hem het allerbeste’, laat Pannekoek desgevraagd weten.

‘De man met het grootste publiek uithalen naar een dyslectische rapper zonder YouTube kanaal. Staat genoteerd. Ik zie je wel als ik je zie,’ schrijft Lange Frans in een bericht aan de cabaretier, dat Peter Pannekoek op Twitter deelde. ‘De kans dat hij me ziet is ook niet groot want hij is veel langer’, zegt Pannekoek daar later over tegen het ANP.

Pannekoek maakt meerdere grappen over de rapper tijdens zijn oudejaarsshow. ‘Als jij Lange Frans meer vertrouwt dan de arts, prima’, zegt hij onder meer. ‘Maar ik vind ook in de toekomst, als je ergens last van hebt, dan ga je niet naar het ziekenhuis. Dan ga je naar dokter Lange Frans. Die niet in medicijnen gelooft, maar wel in ufo’s. Lange Frans, de enige rapper bij wie je de dyslexie in de nummers terughoort.’

Lange Frans’ YouTube-kanaal werd verwijderd nadat ophef ontstond over zijn uitspraken tijdens zijn podcasts, waarin hij gesprekken voert met mensen die complottheorieën aanhangen. Zo kwamen mensen langs die geloofden dat ‘de elite’ een pedofielennetwerk onderhoudt en uitte de rapper in de afleveringen meermaals zijn kritiek op het coronabeleid.