×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Peter Koelewijn geridderd

Peter Koelewijn geridderd
6.01.2020 -

Peter Koelewijn is maandag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Dat maakte de zanger, die een megahit had met Kom Van Dat Dak Af!, bekend in het radioprogramma De MAX!


Het is woensdag precies zestig jaar geleden dat radiomaker Co de Kloet voor het eerst de single Kom Van Dat Dak Af! de ether inslingerde. De respons van de luisteraars was in 1960 overweldigend: het plaatje schoot in één keer naar de eerste plaats van de Nederlandse en Belgische hitlijsten en werd een klassieker.

Het lintje werd Koelewijn maandagmiddag in de Wisseloord Studio’s in Hilversum, voorafgaand aan het radioprogramma, opgespeld door burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum. Koelewijn, inmiddels 79 jaar oud, treedt nog steeds sporadisch op.