×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Paul Haenen getrouwd

Paul Haenen getrouwd
8.12.2018 -

Cabaretier Paul Haenen en zijn partner Dammie van Geest zijn na 46 jaar in het huwelijksbootje gestapt. Het koppel trouwde in oktober in het geheim.


'Dat was mooi en romantisch, maar ook praktisch', vertelt Paul Haenen in Het Parool. 'We hebben een huis in Frankrijk. De wetgeving is daar anders, een huwelijk is fiscaal handig in het geval er iets gebeurt met een van ons. We waren daar ineens mee bezig, omdat ik vorige zomer een week in het ziekenhuis lag met ernstige klachten.'

Haenen en Van Geest beheren en exploiteren samen het theater Betty Asfalt in Amsterdam. Hier speelt Haenen elk jaar in december een eindejaarsvoorstelling met zijn alter ego's Margreet Dolman en Dominee Gremdaat. Ook Van Geest vertolkt een vaste rol in de voorstelling als Dokter Valentijn. Haenen is verder wereldberoemd in Nederland als de stem van Bert in Sesamstraat, die hij al sinds 1976 inspreekt.

De populaire eindejaarsvoorstelling viert dit jaar een jubileum; het is de 25e maal dat het duo de decembershow maakt. De voorstelling, die een 'schuilkerk voor kersthaters' biedt, is inmiddels een fenomeen met veel trouwe fans. Er zijn geen kaarten meer voor de opvoeringen in de kerstvakantie; wel zijn er nog kaarten voor de eerste twee weken van januari.