×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

John de Mol wilde Patty Brard ontslaan als ze dikker zou worden

John de Mol wilde Patty Brard ontslaan als ze dikker zou worden
26.03.2020 -

Patty Brard doet in haar nieuwe biografie een opmerkelijke onthulling: in het contract dat ze vorig jaar tekende bij Talpa, stond dat ze niet aan mocht komen. "Als ik niet aan mijn uiterlijk had gewerkt, had ik nooit dat vierjarige contract bij John de Mol gekregen."


In punt 3.3 van het contract stond dat Talpa de samenwerking mocht stopzetten als ze boven een bepaald gewicht zou komen. “Schandalig”, aldus Patty. “Ik zou twee maanden de tijd krijgen om weer op mijn oude gewicht te komen. Wat denkt-ie wel niet?”

‘Uitstraling’

De presentatrice wilde de deal afwijzen, maar na een gesprek met Talpa-adviseur Erland Galjaard en een aanpassing in het contract (‘gewicht’ werd aangepast door ‘uitstraling’), zette ze toch haar handtekening. “Ik moet dezelfde uitstraling behouden lopende de duur van het contract.”

Meer begrip

Bij Radio Veronica vertelde Patty dat ze inmiddels meer begrip heeft voor de situatie. “Vroeger hadden we contracten waarin zelfs stond dat je je haarstijl niet mocht veranderen. Ik kan me voorstellen dat als iemand een aantal jaar een contract met je aangaat, je wel moet blijven voldoen aan waaróm hij dat contract met jou aangaat.”

Lees ook: Patty Brard viert 65ste verjaardag in ‘total lockdown’

 

Bestel hier ‘Patty’, de nieuwe biografie van Patty Bard