×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Patti Smith strijdt tegen haat op Instagram

Patti Smith strijdt tegen haat op Instagram
12.05.2019 -

Punk en fatsoensnormen gaan prima samen, zo bewijst punklegende Patti Smith. De 72-jarige singer-songwriter en dichteres vertelt dat haar Instagram allesbehalve een vrijplaats is om te beledigen en haat te zaaien.


‘Iedereen die in de reacties uit is op ruzie krijgt een ban’, zegt ze tegen het Duitse Welt. ‘Op mijn Instagram-account betekent vrijheid van meningsuiting niet dat mensen woede en haat over elkaar kunnen uitstorten. Dat sta ik niet toe.’

Smith, die in 2016 nog de Nobelprijs voor Literatuur ophaalde voor Bob Dylan toen de zanger zelf niet kon, had lange tijd geen interesse in sociale media. Daar kwam pas verandering in toen haar dochter vertelde dat onbekenden zich online voor Smith uitgaven. ‘De enige manier om daar wat aan te doen, was het openen van een eigen officiĆ«le account.’ Nu bevalt het haar prima.