Patrick Dempsey kan vertrekken

Patrick Dempsey wordt vanwege divagedrag uit de serie Grey's Anatomy geschreven. De acteur keert alleen nog parttime terug in de populaire ziekenhuisserie

In november kreeg Dempseys personage, dokter Derek Shephard, een baan in een andere stad. Hoewel het contract van de acteur nog tot 2016 loopt, keert dokter Shephard volgens insiders niet terug naar het ziekenhuis Seattle Grace en zal hij het komende jaar slechts af en toe te zien zijn. De reden zou onenigheid met Shonda Rhimes, de maakster van de show, zijn. "Patrick heeft zich als een diva gedragen en ruzie gemaakt met Shonda", vertelt een bron aan New York Post.

Het is niet voor het eerst dat Rhimes te maken heeft met lastige acteurs in de show, die al sinds 2005 loopt. Isaiah Washington werd in 2007 ontslagen, naar verluidt omdat hij ruzie had met Dempsey en homofobe opmerkingen had gemaakt over T.R. Knight. In 2008 veroorzaakte Katherine Heighl ophef toen ze afstand nam van de Emmy-nominatie voor de serie, omdat ze het script niet goed genoeg vond.

Een woordvoerder van Dempsey ontkent de geruchten. In november gaf de acteur in interviews aan