Patricia Paay

Patricia Paay praat 5 jaar later over uitlekken seksvideo: ‘Wist niet dat mensen zo slecht konden zijn’ 

Patricia Paay (73) praat vijf jaar nadat er een schokkend seksfilmpje van haar uitlekte openhartig over wat het hele drama met haar heeft gedaan. Haar vertrouwen in mensen is ernstig geschaad, vertelt ze in tijdschrift LINDA. “Ik was een bruisende persoonlijkheid. Nu denk ik in gezelschap al gauw: laat ik maar niks zeggen.”  

Voor het in de openbaarheid brengen van de video en de verspreiding daarvan werden twee mannen veroordeeld tot voorwaardelijke straffen en beiden moesten een schadevergoeding van 30.000 euro aan Patricia betalen. Maar het kwaad was natuurlijk al geschied. Hoe het mogelijk is dat het filmpje van haar telefoon is gestolen, is haar een raadsel. Dat het vervolgens overal verspreid werd, kan ze niet begrijpen. “Ik wist niet dat mensen zo slecht konden zijn”, zegt Patricia. 

Lieve woorden

Gelukkig waren er ook nog mensen die haar vertrouwen een beetje hebben kunnen herstellen. Zoals Gordon. “Hij steunde me, hield in de gaten hoe het met me ging. Ook Linda de Mol stuurde een prachtige brief, die ik vaak herlezen heb. Ik kreeg bloemen en kaarten van mensen die ik niet eens ken en het deed me veel toen de oud-burgemeester op de stoep stond. Van haar kreeg ik, naast lieve woorden, een mooie broche.”