×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Partner Joop Braakhekke geroerd door vele reacties

10.12.2016 -

Wim Nijkamp, de partner van de donderdag overleden Joop Braakhekke, is geroerd door de vele berichten die hij kreeg na de dood van de televisiekok. "De reacties waren overweldigend. Het is ongelooflijk", zegt hij .


Volgens Wim bleef Joop tot het laatste moment positief. "De avond voordat hij stierf kreeg hij een koortsaanval. Lag hij een uur lang te schudden en te trillen. Het was niet om aan te zien", vertelt hij in het AD. "Uitgeput was hij daarna, maar de volgende ochtend zat hij weer rechtop in zijn bed. Joop zei het niet, maar was wel bang voor het einde, zo erg hing hij aan het leven."

Joop zei hem dat de dokter hem maar 'onverwacht een prikkie' moest geven. "Dat hij zegt dat het iets anders is, maar dat het het einde betekent", aldus Wim. "Daarom ben ik opgelucht dat hij op een natuurlijke manier is gegaan. We hadden het wel over de dood, maar hij spaarde mij. Hij sprak hierover meer met zijn neef Dick, die als een kind voor hem was."

Wim, die 45 jaar samen was met Joop, gaat vooral zijn positiviteit missen. "Zelf ben ik namelijk niet zo vrolijk. Maar Joop was ook nog eens ontzettend lief, zeker voor mij."