Paris: blijf weg!

Na de petitie tegen de komst van Kanye West naar het Engelse Glastonbury hebben festivalbezoekers de smaak te pakken. Inmiddels is er ook een handtekeningenactie gestart om Paris Hilton weg te krijgen van het grote Summerfest festival in Milwaukee in de Amerikaanse staat Wisconsin. De beroeps-beroemdheid staat daar als dj op de poster.

“Dit is een opgestoken middenvinger naar iedereen die een kaartje voor dit festival gekocht heeft,” luidt de openingszin van de petitie. “Jullie beweren een van de belangrijke festivals in Amerika te zijn en vervolgens boeken jullie iemand als Paris Hilton. Zij is een schande voor de dancemuziek en het schoolvoorbeeld van wat verwende beroemdheden gaan doen als ze zich vervelen.”

Na een weinig succesvolle poging om een zangcarrière te beginnen, een jaar of tien geleden, stortte de societyster zich in 2013 op de draaitafels. Ook daarbij viel ze voor serieuze dansliefhebbers al snel door de mand, wat niet wegneemt dat de Franse jongerenzender NRJ haar in 2014 tot ‘Beste vrouwelijke dj van de wereld’ kroonde. In interviews heeft Hilton – tot hilariteit van velen – al gezegd tot de top-5 van de dancewereld te behoren.

Summerfest in het Henry Maier Festival Park in Milwaukee dat langer dan een week duurt en eind juni en begin juli plaatsvindt, is een van de grootste festivals van de Verenigde Staten. Op het programma staan dit jaar, naast Paris Hilton, onder meer Kings of Leon, Linkin Park, The Flaming Lips, “Weird Al” Yankovic, Jane’s Addiction, Public Enemy, Santigold en Charles Bradley.