×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Paarden redden het leven van Wibi Soerjadi

Paarden redden het leven van Wibi Soerjadi
21.11.2015 -

Wibi Soerjadi ging door een diep dal toen hij in 2009 plotseling doof werd aan één oor. De pianist stortte zich in die periode op het paardrijden. “Ik durf rustig te stellen dat mijn paarden mijn leven hebben gered”, aldus de pianist.


“Mijn vuurtje was bijna uit”, blikt Wibi terug in De Telegraaf.. “Ik heb drie paarden, waarop ik dagelijks ben gaan rijden. Dit bracht de rust terug in mijn hoofd. Als ik paardreed door de bossen, ging ik daar helemaal in op. Ik genoot van het bijzondere contact dat je als ruiter met de dieren maakt. Elke dag dat ik reed, voelde ik mij een stukje beter.”

Wibi klimt nog steeds regelmatig op een paard, soms tegen beter weten in. “Mijn paard Bull’s Eye is een beetje een wildebras. Ik ben al ontelbare keren van hem af gevallen, ook echt hard. De meeste muzikanten, die hun handen hard nodig hebben, zouden er niet meer opklimmen. Maar ik kan het niet laten.”