Placeholder

Ouders niet welkom op de bruiloft

Jennifer Aniston trouwde vorig weekend in het diepste geheim. Zelfs haar moeder wist van niets, of ze was in ieder geval niet uitgenodigd. De relatie tussen de actrice en haar moeder is al jaren moeilijk en dus koos de Friends-ster voor een bruiloft zonder haar moeder Nancy. Het is niet voor het eerst dat ouders niet welkom zijn bij bekende sterren op hun grote dag.

Jennifer Aniston en haar moeder Nancy Dow hebben naar eigen zeggen de strijdbijl begraven. Opmerkelijk was dan het feit dat Nancy niet aanwezig was op de bruiloft van haar dochter. Moeders zou zelfs helemaal geen uitnodiging hebben gekregen. Hoewel Nancy ontbrak bij de ceremonie en het feest vindt ze het toch geweldig dat haar dochter getrouwd is. ‘Het is fantastisch’, laat ze weten aan Amerikaanse media. ‘Alles wat ik over haar wil zeggen is lief bedoeld.’ Moeder en dochter hebben al jaren een lastige band. Jennifer stak het nooit onder stoelen en banken dat haar moeder altijd teleurgesteld in haar was. ‘Ze was erg kritisch op me. Omdat ze een model was, was ze prachtig. Ik niet. Was ik nooit. Eerlijk gezegd denk ik nog steeds zo over mezelf, wat prima is,’ aldus de Friends actrice. 

Angelina Jolie


Het is meestal een traditie voor de vader om zijn dochter weg te geven op haar trouwdag, maar dat zag Angelina Jolie niet zitten. Sterker nog, pappa Jon Voight was helemaal niet welkom op het huwelijk. De acteur had zelfs geen idee dat zijn dochter zou trouwen. Wanneer Jon gevraagd werd wat hij van het huwelijk vond, antwoordde hij kortaf: ‘Dat is leuk’.
De vader-dochter relatie tussen Angelina en Jon was altijd een moeilijke. Jon was de meeste tijd van Angelina’s jeugd niet aanwezig en Angelina kan nu zien dat hij haar gebruikt vanwege haar beroemdheid. Cis Rundle, de oude verzorger van Angelina, zei in een exclusief interview het volgende over de relatie van de twee: ‘Jon zou een manier hebben gevonden om de trouwdag helemaal om hem te laten draaien. Ik denk dat ze weet hoe hij is en hem niet vertrouwd.’ Angelina is altijd voorzichtig geweest om haar relatie met haar vader in het openbaar te discussiëren. Toen Jon in 2002 claimde dat Angelina serieuze psychische problemen had, was dat de druppel voor Angelina. De twee zouden nog jaren vervreemd zijn van elkaar. Omwille de kinderen, van Brad en Angelina om hun grootvader te leren kennen, heeft de actrice haar eigen gevoelens aan de kant gezet. Maar dat betekende niet dat Angelina’s vader een uitnodiging kon verwachten.  

Koningin Maxima


Jorge Zorreguieta en Maria del Carmen Cerruti, de ouders van onze koningin Maxima, hebben op televisie moeten zien hoe hun dochter trouwde. Maxima’s vader was niet welkom op het huwelijk van zijn dochter in 2002. Uit solidariteit was Maxima’s moeder ook niet van de partij.
Jorge zijn achtergrond als ambtenaar van de Argentijnse junta in de jaren ’70 was reden hem niet uit te nodigen. Hoewel Maxima accepteert dat haar vader niet aanwezig kon zijn bij de grote dagen in haar leven heeft ze altijd duidelijk gemaakt dat ze haar Argentijnse afkomst dicht bij haar hart draagt. Wanneer ze over haar huwelijk spreekt, zegt Maxima het volgende: ‘Als een dochter vind ik het vreselijk dat mijn vader er niet bij kan zijn, maar dat is hoe het is en ik begrijp de gevoelens van de Nederlanders over deze kwestie.’
Overigens is Maxima’s huwelijk niet de enige grote dag die hij van zijn dochter heeft moeten missen. Jorge heeft ook op de televisie moeten zien hoe zijn oudste dochter gekroond werd tot Koningin der Nederlanden.

 

Geri Halliwell


Niet Geri Halliwells eigen ouders waren niet aanwezig op haar huwelijk, maar het waren haar schoonouders die thuis bleven. De vader en moeder van autoracer Christian Horner zouden er kapot van zijn dat hun zoon getrouwd is met Geri.  Vooral de moeder van de autocoureur was overstuur. Volgens een vriend van het stel heeft deze verloving een wig gedreven tussen families. Christian zag het niet als een probleem, want het huwelijk tussen hem en Geri ging gewoon door als gepland en de twee gaven elkaar in mei dit jaar de belofte altijd bij elkaar te blijven.