Matthijs van Nieuwkerk

Oud-DWDD-visagist opgelucht en dankbaar na Volkskrantartikel

Visagist Jelleke van Rijsoort, een van de medewerkers die in de Volkskrant spreekt over grensoverschrijdend gedrag van Matthijs van Nieuwkerk, is blij dat haar verhaal eindelijk verteld is. Dat zei ze woensdag in de RTL 4-talkshow Beau.

“Het gaat goed. Ik ben eigenlijk vooral heel erg moe op dit moment maar bovenal ben ik gewoon heel erg opgelucht en heel erg blij met het verhaal dat eindelijk verteld is”, sprak Van Rijsoort, die als een van de weinigen met naam en toenaam wordt genoemd in het veelbesproken artikel.

Blij

Ze is de verantwoordelijke journalisten “ontzettend dankbaar”. “Ik heb jaren gehoopt dat iemand ooit dit verhaal zou oppakken en nu is het daar, dus ik ben ontzettend blij en dankbaar.”

Valse beschuldiging

Van Rijsoort zei eerder deze week al dat ze graag eens met Van Nieuwkerk in gesprek wil. Ze moest in 2011 plotseling het veld ruimen. Van Nieuwkerk hield haar medeverantwoordelijk voor een publicatie in weekblad Privé over de sfeer bij De Wereld Draait Door maar daar had Van Rijsoort niets mee te maken.