Oscar-presentator stopt ermee

Acteur Neil Patrick Harris loopt er niet warm voor om de presentatie van nog een Oscaruitreiking voor zijn rekening te nemen. Dat vertelt hij vrijdag in een interview met The Huffington Post.

"Ik weet niet of mijn gezin en mijn ziel het nog een keer kunnen opbrengen", stelt de ster uit How I Met Your Mother. "Het is een heidens karwei dat je voor je rekening neemt. Ik ben er trots op dat ik hem van mijn bucket list kan afstrepen. Maar als je dat afzet tegen de tijd die ik er aan kwijt was én de reacties die het opleverde, is het niet iets dat ik elk jaar hoef te doen."

Neil Patrick Harris nam dit jaar voor de eerste maal de uitreiking van de belangrijkste filmprijzen ter wereld voor zijn rekening. Er was lof voor zijn openingsnummer en het lef voor zijn Birdman-hommage in onderbroek. Maar daar stonden veel grappen tegenover die niet goed werkten. Bovendien vielen de kijkcijfers dit jaar wederom tegen.

"Ik heb niet obsessief alle reacties in de gaten gehouden", stelt de acteur in het interview. "Maar het is altijd zinvol om te horen wat goed werkte en wat niet. Mensen realiseren zich vaak niet hoe enorm veel tijd, overleg en compromissen vooraf zijn gegaan aan elk onderdeeltje van de show. Elke grap, elk woord, elke blik. Dat zeg ik niet om elke keuze te verdedigen: natuurlijk zijn er bij een grote show als deze altijd mensen die kritisch zijn over bepaalde elementen."

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen