Nieuw Concert The Streamers

Organisatie concert The Streamers neemt maatregelen na ‘gevaarlijke situaties’ 

De organisatie van The Streamers neemt zaterdagavond maatregelen om nieuwe problemen te voorkomen, laat producent Machiel Hofman desgevraagd aan het ANP weten. Bezoekers lieten vrijdag na afloop van het concert weten in de verdrukking te hebben gezeten en ontevreden te zijn over de organisatie. Op sociale media werd gesproken over “gevaarlijke situaties” in het Olympisch Stadion, waar de superformatie drie concerten geeft. Publiek raakte in het gedrang, onder meer doordat een schuilplaats voor de regen werd gezocht.

De nooduitgangen van het Olympisch Stadion zullen zaterdagavond worden gebruikt “voor de in- en uitstroom” en ook zijn er extra toiletblokken geplaatst. “De oorzaak van de opstopping in de inloop en halverwege kwam doordat mensen gingen schuilen in de tunnel”, verklaart Hofman. “Daarom hebben we nu deze ingrepen gedaan. Los van het feit dat we verscherpt toezicht zullen plaatsen in de tunnel.”

Negatieve reacties op sociale media

De opstopping tijdens het concert van de formatie, bestaande uit onder anderen Maan, Nick & Simon en Suzan & Freek, maakte veel negatieve reacties op sociale media los. Zo werd op Twitter gesproken van een onveilige situatie. “#streamers wat een drama organisatie! Net al in de verdrukking gezeten.. straks moet iedereen naar huis.. #fail#nietveilig”, twitterde een gebruiker. “Heel slecht geregeld bij de @streamers#streamer gevaarlijke situaties . Dringen…”, stelde een andere twitteraar.