×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Oranjes genieten van Friese zeilvakantie

Oranjes genieten van Friese zeilvakantie
10.06.2019 -

Het koninklijk gezin heeft het vrije pinkerweekeinde gebruikt voor een vaar- en zeiltocht met de Groene Draeck door Friesland.


Koning Willem-Alexander werd zondag onder meer gespot en gefotografeerd in Hindeloopen en Koudum, waar de Lemster aak die prinses Beatrix in 1956 cadeau kreeg voor haar achttiende verjaardag lag afgemeerd.

Zaterdag meldde het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker al dat het koninklijk gezin er een privébezoek had gebracht. Het planetarium veronderstelde dat het uitstapje was geïnspireerd door een streekbezoek enkele jaren eerder.

De prinsessen hebben de komende week een aantal dagen thuis het rijk alleen wanneer Willem-Alexander en Máxima een driedaags staatsbezoek brengen aan Ierland. Begin volgende week gaan ze ook naar Engeland, waar de koning maandag in Windsor wordt geïnstalleerd in de Orde van de Kousenband. Een dag later is het koningspaar te gast bij de paardenraces van Royal Ascot.