Virgil van Dijk

Oranje-internationals boycotten Veronica Inside

De internationals van het Nederlands elftal en het Nederlands vrouwenelftal boycotten het televisieprogramma Veronica Inside van Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp. Dat heeft aanvoerder Virgil van Dijk op Twitter laten weten.

Nee dit is ver over de grens. Niet voor de eerste keer. Niet voor de tweede keer. Keer op keer op keer. Enough is enough! #veronicaoffside. Wij, Oranje-internationals laten ons niet meer interviewen door dit programma”, meldt de speler van Liverpool.

‘Geen plaats voor racisme’

International Merel van Dongen stuurde dezelfde verklaring als Van Dijk door. “Vrijheid van meningsuiting is goed en heel belangrijk, maar een mening of grapje kan pijn doen en kwetsend zijn. Dat heeft een keer consequenties en die grens heeft Veronica wat ons betreft bereikt”, schrijft ze erbij. “Er is in het voetbal geen plaats voor racisme. Enough is enough.#veronicaoffside”

Grap

Verscheidene adverteerders lieten in de afgelopen dagen al weten per direct geen reclametijd meer in te kopen rond het programma. Dat hebben ze besloten naar aanleiding van uitspraken van Johan Derksen en René van der Gijp. In de uitzending van maandag stelden de mannen dat het wel meeviel met het racisme in Nederland. Derksen maakte onder meer een vermeend racistische grap over rapper Akwasi.

LEES OOK:

VADER VERMEENDE MINNARES DIRK KUYT REAGEERT OP GERUCHTEN

ZIEN: HET LUXE ONDERKOMEN VAN ISA HOES

EX KJELD NUIS HAALT UIT: ‘JE HEBT ME WÉL BEDROGEN’