×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Opluchting voor Imanuelle Grives: maar een paar dagen cel in

Opluchting voor Imanuelle Grives: maar een paar dagen cel in
10.12.2019 -

Imanuelle Grives kan opgelucht ademhalen. De actrice, die veroordeeld werd voor drugshandel, hoeft nog maar een kleine week de cel in.


Imanuelle Grives heeft al een deel van haar celstraf van een jaar in hechtenis gezeten. Daardoor blijven er slechts een paar dagen over! Dat laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in België vandaag weten. De exacte duur zal nog moeten worden uitgerekend, maar zal uitkomen op rond de zeven dagen.

Omdat in België nog standaard veel afgaat van een lage straf, bleven er nog twee maanden cel over voor Imanuelle. Omdat de Rotterdamse sinds ze werd opgepakt in juli al zes weken in voorlopige hechtenis zat, blijven er nog een paar dagen over. Wanneer Imanuelle precies begint aan haar celstraf, is niet duidelijk. De actrice krijgt eind deze maand de uitnodiging.

De actrice heeft ook gebroken met haar management, bevestigt haar nu oud-manager Jennifer Bouwmeester. Of het te maken heeft met de zaak, wilde ze niet zeggen. Wel is de samenwerking ‘in goed overleg op 3 december beëindigd.’ Wie haar nu vertegenwoordigt, is niet duidelijk.

Begin vorige maand werd Imanuelle veroordeeld tot twee jaar celstraf en een boete van 1000 euro wegens drugsbezit en -handel. De helft van de celstraf is voorwaardelijk, met een proeftijd van vijf jaar. Ook een groot deel van de opgelegde boete is voorwaardelijk. Het te betalen bedrag zal netto uitkomen op 2000 euro

De actrice werd op 21 juli opgepakt op het Belgische festival Tomorrowland met xtc-pillen, MDMA, cocaïne en ketamine op zak. Op haar logeeradres, waar ze met twee vriendinnen verbleef, werden nog meer drugs gevonden zoals amfetamine, GHB, cannabis en tientallen xtc-pillen. De twee vriendinnen werden veroordeeld tot boetes en celstraffen tot twaalf maanden, maar volledig voorwaardelijk met een proeftijd tot vijf jaar.

Imanuelle werd na ruim zes weken voorarrest in september vrijgelaten na betaling van een borgsom.

Ook interessant:

Peter Faber gooit roer om: ‘Ik voel me nu fantastisch!’

DWDD-kijkers in verwarring: Kondigt óók Matthijs vertrek aan?

Sylvie Meis onthult eerste details bruiloft