Opa Keith schrijft kinderboek

Keith Richards schrijft een kinderboek. Het gaat over zijn grootvader Gus en hoe hij als jochie z’n eerste gitaar kreeg en verschijnt 9 september bij Little Brown Books for Young Readers, een onderdeel van het grote uitgevershuis Hatchette. De Rolling Stones-gitarist maakt het boek samen met zijn dochter Theodora, die de illustraties bij het verhaal verzorgde.

In het boek, dat Gus And Me: The Story Of My Granddad And My First Guitar gaat heten, vertelt Richards het verhaal van zijn grootvader Theodore Augustus – ‘Gus’ – Dupree, die jazzmusicus was en Keiths grote inspirator zou blijken. “Ik ben net zelf voor de vijfde keer opa geworden, dus ik weet waarover ik het heb,’’ zegt de 70-jarige rocker in het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone. “De band tussen kinderen en hun grootouders is uniek en moet gekoesterd worden. Dit verhaal gaat over één van die magische momenten. Ik hoop dat ik net zo’n geweldige grootvader voor mijn kleinkinderen ben als Gus voor mij was.’’

Keiths 28-jarige dochter Theodora – die naar opa Gus is vernoemd – heeft een kunstopleiding in New York gedaan en zegt blij te zijn dat ze door het werken aan dit boek veel meer geleerd heeft over haar eigen familiegeschiedenis. Of er ook een Nederlandse vertaling van het boek verschijnt, is nog niet duidelijk.