×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Ook kroonprinses Mette-Marit had banden met Epstein

Ook kroonprinses Mette-Marit had banden met Epstein
2.12.2019 -

De Britse prins Andrew is niet de enige royal die na de vrijlating van Jeffrey Epstein ontmoetingen met hem had. Ook de Noorse kroonprinses Mette-Marit ontmoette hem verschillende keren, zowel in Noorwegen als in de Verenigde Staten. Dat bevestigt het hof in een verklaring aan de Noorse krant Dagens Næringsliv. De vrouw van kroonprins Haakon had naar eigen zeggen geen weet van het verleden van Epstein.


Mette-Marit trof Epstein tussen 2011 en 2013 verschillende keren. Bij alle ontmoetingen waren ook andere mensen aanwezig. ‘Ik zou nooit iets met Epstein te maken hebben gehad als ik had geweten van de ernst van zijn criminele verleden. Ik had dat moeten natrekken en ik betreur dat ik dat niet heb gedaan’, aldus Mette-Marit in een verklaring. De kroonprinses leeft mee met de slachtoffers van de praktijken van Epstein, zo besluit ze.

Epstein beroofde zichzelf eerder dit jaar in een cel in New York van het leven. Hij was aangehouden hangende een onderzoek naar onder meer mensenhandel en seksueel misbruik van minderjarige meisjes. In 2008 was hij al eens in Florida veroordeeld.

Prins Andrew wordt al jaren gelinkt aan Epstein. De Amerikaan zou minderjarige vrouwen opdracht hebben gegeven om seks te hebben met machtige mannen uit de kring rond hem, waaronder de prins. Een van de slachtoffers, Virginia Giuffre Roberts, wees Andrew in 2014 al in een verklaring voor de rechtbank aan als misbruiker.

Lees ook:

Groot verdriet voor Suzan Seegers

Emotionele Joëlle Witschge over vriend: ‘Je hebt je 100% gegeven, maar het mocht niet zo zijn’

Roxeanne Hazes verschijnt in ondergoed op podium