×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Onze musicalsterren schitteren op West End

11.02.2014 -

Musicalster Tim Driesen (35) begint vandaag aan zijn tijdelijke avontuur op West End. Hij verruilt voor een week de Nederlandse versie van Jersey Boys voor de Britse. "Ook al blijft het gewoon een job, hier spelen is toch speciaal."


"Dezelfde acteur speelt hier al vijf jaar Frankie; men heeft zin in een frisse wind", zegt Driesen in dagblad Spits over het uitwisselingsproject. Hij keert sowieso terug naar Utrecht. "Ik mis de jongens daar nu al."

Driesen is overigens niet de enige musicalster die Nederland tijdelijk verruilt voor West End. Willemijn Verkaik speelt de groene heks Elphaba in Wicked. "Vier maanden op het bruisende Broadway was als een droom en ik dacht dat het daarna als Elphaba zou ophouden. Maar nee dus. Ik mag nu een jaar West End doen", jubelt ze. "West End is toch het Europese Broadway waar heel veel geschiedenis is geschreven. Ik mag nu zeggen dat ik op Broadway én West End heb gestaan."

Celinde Schoenmaker, die momenteel in Love Story te zien is, speelde de rol van Fantine in Les Misérables op West End. "Het was voor mij een droom om er ooit te staan. Je moet dat in je hoofd ook weer niet al te groot maken, want dan durf je het podium niet meer op." Desgevraagd laat ze weten dolgraag weer naar Londen af te reizen. "Ik wil niet voor elke acteur spreken, maar als je wordt gevraagd voor Londen, dan maak je een hele hoge sprong."