Placeholder

Ontwerper haalt uit naar Mick Jagger

Ruby Mazur heeft spijkerhard uitgehaald naar Mick Jagger, met wie hij al jaren in de clinch ligt. De ontwerper van het Rolling Stones-logo reageert begripvol op de zelfmoord van L'Wren Scott.

Deze week beroofde de vriendin van de Stones-frontman zichzelf van het leven. Mazur zette naar aanleiding van haar dood een snijdende opmerking richting Jagger op Facebook, maar hij heeft deze post inmiddels verwijderd. In de Amerikaanse krant The New York Post komt de kunstenaar nu alsnog met felle kritiek.

Ruby, die L'Wren nooit in levenden lijve heeft ontmoet, omschrijft de 70-jarige zanger als 'een slechterik', 'zeer egoïstisch' en 'egocentrisch'. "Ik heb medelijden met L'Wren. Als ik niet sterk in mijn schoenen stond en niet op mijn vrienden kon bouwen, had ik mezelf misschien ook wel opgehangen."

De man ontmoette Jagger in de jaren 70 in Londen en maakte het beroemde logo voor 10.000 dollar.

Volgens Mazur was de afspraak dat de mond en tong alleen voor een albumcover zouden worden gebruikt. Ze zouden echter uitgroeien tot een van de bekendste logo's in de muziekwereld ooit.

Mazur vroeg Jagger herhaaldelijk om de rechten voor het logo, dat bijvoorbeeld op allerlei soorten merchandise kwam te staan. Hij wilde een eerlijke beloning voor zijn werk, maar kreeg deze naar eigen zeggen niet. De kunstenaar werd daardoor depressief en op een zeker moment zelfs suïcidaal.

"Ik probeerde mijn huis vol te laten lopen met gas. Als mijn broer niet had gebeld, was ik net als L'Wren dood geweest. Mick zegt dat hij haar soulmate is, maar volgens mij kletst hij uit zijn nek. Als dat zo was en zij had een schuld van zes miljoen dollar, dan is dat voor Mick Jagger toch een schijntje?

Het management van Jagger heeft geen goed woord over voor de opmerkingen van Mazur. "Deze persoon heeft tientallen jaren geleden een zakelijke overeenkomst gesloten. Dat hij dit grote persoonlijke verlies aangrijpt om zichzelf even onder de aandacht te brengen, is echt zielig en walgelijk."