Onno Hoes blij met uitspraak

Oud-burgemeester Onno Hoes van Maastricht is blij met de uitspraak van de rechter dat omroep PowNed heimelijk gemaakte opnames van privéafspraakjes van hem met een jongeman niet had mogen uitzenden en de verspreiding moet stoppen.

"Het doel is bereikt. De rechter vindt dat mensen die een publieke functie vervullen niet vogelvrij zijn", laat advocaat Kalff weten namens Hoes. Kalff meldt dat de rechtbank duidelijk heeft gemaakt dat onterecht inbreuk is gemaakt op het privéleven van Hoes. "Er was volgens de rechter geen sprake van een misstand. Een geheime camera was een te zwaar middel. Ook is er geen wederhoor gepleegd."

Er loopt nog een procedure van Hoes. Daarin wil Hoes dat de rechter bepaalt dat het uitzenden van de beelden onrechtmatig was om zo eventueel aanspraak te kunnen maken op een schadevergoeding.

De gemeente Maastricht waar Hoes ten tijde van de gewraakte uitzending burgemeester was, wil niet reageren. Het gaat om een privézaak, aldus een woordvoerder. Hoes stapte na de 'onthullingen' over zijn privéleven op als burgemeester.